دسته بندی نشده

تجهیزات تهویه مطبوع

تجهیزات تهویه مطبوع
بطور کلی تجهیزات تهویه مطبوع شامل سیستم های سرمایش، رطوبت زدایی، تصفیه هوا، تهویه و رطوبت زنی هستند. با توجه به پارامترهایی مانند شرایط آب و هوایی، کاربری ساختمان، متراژ محیط و… مهندسین و کارشناسان تأسیسات تجهیزات تهویه مطبوع مناسب با نیاز پروژه را انتخاب و تعیین ظرفیت می‌نمایند. در ادامه مهمترین این تجهیزات مورد اشاره قرار گرفته است.
تجهیزات تهویه مطبوع مستقل خانگی و مرکزی
کولر گازی، داکت اسپلیت، فن کویل، هواساز، ایرواشر، چیلر، مینی چیلر، برج خنک کننده، کولر آبی، سیستم اسپلیت مرکزی (VRF)، زِنت، انواع فن سانتریفیوژ و آکسیال و همچنین دستگاه تصفیه هوا، تجهیزاتی هستند که در ادامه به عملکرد هرکدام پرداخته شده است.
پرکاربردترین‌ تجهیزات تهویه مطبوع مستقل خانگی و مرکزی عبارتند از:
کولر گازی (SPLIT AC UNIT):
امروزه کولر گازی یا اسپلیت‌ها یکی از پرطرفدارترین و متداول‌ترین تجهیزات تهویه مطبوع مستقل و خانگی بوده که برای تأمین سرمایش (و بعضاً همراه با گرمایش) در محیط‌های مختلف مسکونی، اداری و … مورد استفاده قرار می‌گیرند.
با نصب کولر گازی در هر قسمت از یک آپارتمان (سالن پذیرایی، اطاق خواب و…) آزادی عمل بیشتری به افراد جهت تنظیم دمای کاملا مستقل از دمای دیگر قسمت‌های منزل یا اداره را می‌دهید. کولرهای گازی در انواع دیواری، پنجره ای، ایستاده، پرتابل و کاستی ارائه می‌شوند. که مدل های دیواری از ظرفیت های 9000 تا ظرفیت های 30000، مدلهای پنجره ای از ظرفیت 12000 تا 24000، مدلهای ایستاده از ظرفیت‌های 30000 تا ظرفیت‌های 90000 و مدل‌های پرتابل در ظرفیت‌های 7000 تا 14000 ارائه می‌شوند.

داکت اسپلیت (DUCTED SPLIT):
داکت اسپلیت یا اسپلیت‌های کانالی در واقع یک کندانسور بزرگتر با ظرفیتی چند برابر کندانسورهای کولرگازی هستند که قدرت ایجاد سرمایش و گرمایش را در واحد‌ها بصورت همزمان ایجاد می‌کنند. داکت اسپلیت‌ها عموما جایگزین چند کولرگازی و اسپلیت می‌شوند و از نظر هزینه بسیار مقرون بصرفه بوده و تنها نیاز به کانال کشی از محل نصب در هر واحد تا نقاط مختلف همان واحد (از بالای سقف کاذب) را دارند.
در گروه داکت اسپلیت‌های آسایش یار از نحوه ی محاسبه ظرفیت داکت اسپلیت آگاهی یابید و برندهای متنوع و معتبر از جمله داکت اسپلیت ال جی، داکت اسپلیت هایسنس، گرین، جی پلاس، ایران رادیاتور را بررسی و انتخاب نمائید.
سیستم های اسپلیت مرکزی (VRF):
به طور کلی سیستم اسپلیت مرکزی که با علائم اختصاری مانند VRV ,MULTIV ,VRF یا GHP مشخص می‌شود دارای یک کندانسور بیرونی ( که معمولا در بام ساختمان نصب می‌شوند) و تعدادی پنل اسپلیت داخلی با امکان انتخاب نوع پنل اسپلیت و امکان تنظیم دمای دلخواه در هر یک از فضاهای ساختمان می‌باشند.
سیستم اسپلیت مرکزی یا VRF معمولاً در ساختمان‌های بزرگ،هتل‌ها و مراکز تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. منبع تغذیه انرژی این دستگاه‌ها بر اساس نوع یا برند می‌تواند برق سه فاز و یا گاز شهری باشد.

فن کویل (FAN COIL UNIT):
فن کویل‌ها تجهیزاتی هستند که در سیستم‌های تهویه مطبوع همراه با چیلر مورد استفاده قرار می‌گیرند. فن کویل‌ در انواع فن کویل سقفی (با کابین و بدون کابین)، فن کویل‌های زمینی (با کابین و بدون کابین)، فن کویل‌های کاستی (یکطرفه، دوطرفه و چهارطرفه) و فن کویل‌های کانالی و دیواری ارائه می‌شوند.

برج خنک کننده (COOLING TOWER):
به طور کلی برج‌های خنک کننده وظیفه ی خنک نمودن آب مورد نیاز جهت به گردش در آمدن در کندانسور چیلرهای آبی و سیستم های صنعتی را بر عهده دارند. برج‌های خنک کننده را می‌توان از نظر عملکرد به دو گروه مدار باز و مدار بسته، واز نظر شکل ظاهری به انواع برج خنک کننده مدور و برج خنک کننده مکعبی تقسیم بندی نمود. همچنین جنس بدنه ی آنها می‌تواند از گالوانیزه و یا فایبرگلاس تهیه شود.

مینی چیلر (MINI COOLED CHILLER):
مینی چیلر یا چيلر آپارتمانی در اصل چيلرهاي هوایی كوچک و کم صدایی هستند که دارای ظرفیت کمتر از 20 تن تبرید بوده و براي آپارتمان‌ها، ویلاها و ساختمانهايي با متراژ کمتر از 500 متر مربع كه مي‌خواهند سرمايش و حتي گرمايش مستقلي داشته باشند و مشكلات مربوط به موتورخانه مركزي را تحمل نكنند به كار مي رود.

هواساز ( AIR HANDLING UNIT ):
هواساز که در جداول مشخصات تجهیزات پروژه‌ها به اختصار آنرا با (AHU) نمایش می‌دهند از مهمترین تجهیزاتی است که برای تامین هوای مطبوع و سالم با امکان کنترل دما و رطوبت هم در فصول سرد و هم در فصول گرم سال مورد استفاده قرار می‌گیرد. هواساز که به همراه چیلر و دیگ موتورخانه مرکزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، از اصلی ترین تجهیزات سیستم‌های تهویه مطبوع بوده که در تمام اقلیم‌های ایران دارای قابلیت نصب و بهره برداری است.
هواساز برای انجام تهویه مطبوع (در صورت دارا بودن سیستم چیلر و گرمایش موتورخانه) در مراکز بزرگ، سالن‌های اجتماعات، نمایش و سخنرانی، بیمارستان‌ها، ادارات و … بسیار مناسب است.

ایرواشر (AIR WASHER):
هواشور یا ایرواشر (Air Washer) دستگاهی است که برای خنک کردن هوا از روش پاشش پودر آب روی هوای عبوری از دستگاه بهره می‌گیرد. ایرواشرها می‌توانند بصورت یک دستگاه مستقل و یا بعنوان جزئی از هواساز و دیگر سیستم‌های تهویه مطبوع مورد بهره برداری قرار گیرند.
ایرواشرها دارای انواع خانگی (آپارتمانی) و صنعتی بوده که در مدل‌های افقی یا عمودی، روبروزن یا بالا زن، مجهز به کویل گرمایشی یا فاقد کویل گرمایشی ارائه می‌شوند.

کولر آبی (EVAPORATIVE COOLER):
استفاده از کولرهای آبی در شهرهایی با هوای گرم و خشک توصیه می‌گردد. از کولرهای آبی برای مناطق خشک و معتدل استفاده می‌شود. از اصلی ترین دلایل استفاده از کولرهای آبی می‌توان به مواردی چون قیمت مناسب تر، مصرف برق پایین تر، نصب و راه اندازی آسان تر، هزینه جزئی بهره برداری و تعمیرات احتمالی آن اشاره نمود.

دستگاه تصفیه کننده هوا:
دستگاه تصفیه هوای خانگی علاوه بر جذب و از بین بردن ذرات معلق و آلودگی هوا مانند باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و گرده گیاهان با از بین بردن بوهای نامطبوع و بوی سیگار در محیط‌های بسته در تصفیه هوا کاملا مؤثر بوده و هوای پاک، سالم و مفرّح را به مصرف کنندگان عرضه می‌دارد.
امروزه با توجه به انواع آلودگی‌ها در هوای شهرهای بزرگ، استفاده از دستگاه های تصفیه هوا در کلیه منازل و ادارات یکی از ضروری ترین ملزومات زندگی شهری گردیده و علاوه بر آن اکیدا توصیه می‌نماییم که استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوا همراه با نصب و استفاده از پنجره‌های دوجداره و UPVC که از ورود دوده و ذرات معلق هوای شهرهای آلوده به داخل منزل جلوگیری می‌نماید، انجام گردد.