دسته بندی نشده

تجهیزات گرمایشی و موتورخانه

تجهیزات گرمایشی و موتورخانه
یکی از موضوعاتی که همواره در کیفیت زندگی انسان‌ها تاثیر دارد، تأمین گرمای مطبوع در ماه‌های سرد سال است که در دوران‌های مختلف، با استفاده از روش ها، سوخت‌ها و تاسیسات مختلف به آن دست یافته ایم؛ در ادامه مهمترین تجهیزات گرمایشی و موتورخانه مورد اشاره قرار گرفته است.
تأسیسات گرمایشی ساختمان و موتورخانه
داشتن محیطی امن و راحت برای زندگی بدون شک یکی از نیازهای ضروری انسان در طول تاریخ بوده و این نیاز در هزاره سوم، با ماشینی شدن زندگی در قالب بهره برداری از تاسیسات گرمایشی ساختمان و موتورخانه‌ها بیش از پیش خودنمایی می کند.
انسان همواره شیوه زندگی خود را با تغییر فصول تطبیق داده و در طول قرون متمادی سعی کرده تا با کشف و بوجود آوردن روش‌های نوین، آسایش خود را فراهم سازد.
گرما تنها بخشی از عوامل ایجاد رفاه در زندگی ماست ولی گاهاً سهم عمده ای در هزینه‌های اقتصادی ما دارد، بصورتی که برای دست یابی به گرمایش مطبوع حتی در انتخاب منطقه جغرافیایی و ارزیابی منابع سوخت آن منطقه نیز وسواس به خرج می دهیم.
تولید و عرضه انواع ملزومات و تجهیزات کاربردی تأسیسات گرمایشی ساختمان و موتورخانه مرکزی از دیرباز مورد توجه مهندسین و شرکت‌های کوچک و بزرگ سازنده تجهیزات تأسیسات حرارتی قرار گرفته و به مرور زمان عوامل زیادی دست به دست هم داده اند تا بتوان بهترین محصول را برای ایجاد گرمایش مطبوع در هر ساختمان انتخاب و استفاده نمود.
در این مطلب قصد داریم به معرفی انواع تجهیزات و تأسیسات گرمایشی ساختمان و موتورخانه و نحوه محاسبه، انتخاب، عملکرد و استفاده آنها بپردازیم.
معرفی انواع تأسیسات گرمایشی ساختمان
زمین در حال گرم شدن است و این پدیده در عصر حاضر با تولید روز افزون گازهای گلخانه ای به بالاترین حد خود رسیده؛ با این حال بر کسی پوشیده نیست که تغییرات اقلیمی و آب و هوایی امکان پدیدار شدن تابستان‌های بسیار گرم و زمستان‌های بسیار سرد را در پی دارد و برای رویارویی با سرمای سخت زمستان باید همواره آماده باشیم.
پکیج های گرمایشی:
یکی از تجهیزات گرمایشی مستقل در فصول سرد پکیج گرمایشی است که به تنهایی می تواند نقش موتورخانه ای کوچک را در منازل و ساختمان‌های اداری ایفا نماید.
از نظر نحوه قرارگیری، پکیج‌ها به انواع زمینی و دیواری تقسیم می شوند؛ بر اساس شرایط محیط و گرمای مورد نیاز هر واحد، می توان در یک ساختمان از هر دو نوع پکیج دیواری و زمینی استفاده کرد، با این تفاوت که پکیج‌های دیواری کم حجم تر بوده و براحتی قابلیت نصب در فضای داخلی ساختمان نظیر آشپزخانه را دارا می باشند.
بطور کلی وظیفه پکیج‌ها تأمین آبگرم مصرفی و تأمین حرارت لازم برای گرم کردن رادیاتورها در هر واحد مسکونی یا اداری است. با وجود پکیج های گرمایشی، دیگر نیازی به تاسیسات موتورخانه مرکزی نبوده و متعاقباً، هزینه‌های گزاف لوله کشی و تأمین دیگ و مشعل و … جهت احداث تاسیسات گرمایشی ساختمان و موتورخانه مرکزی حذف می گردد.
امروزه شرکت‌های تأمین کننده پکیج‌های گرمایشی، محصولات خود را با بالاترین کارآیی و راندمان حرارتی و با حداقل مصرف سوخت (که معمولا گاز یا گازوئیل و یا هردوی آنها می باشد) تولید می کنند و همواره سعی می کنند علاوه بر اینکه در رقابت با یک دیگر مزیت بیشتری کسب نمایند، مصرف کنندگان و سازندگان واحدها را نیز از احداث تاسیسات گرمایشی موتورخانه مرکزی برای ساختمانهای کمتر از 30 واحد مسکونی، تجاری و اداری بی نیاز می‌نمایند.
پکیج‌های دیواری و زمینی گازی به دو دسته پکیج‌های فن دار و پکیج‌های بدون فن تقسیم می شوند. وجود فن در پکیج‌ های فن دار، باعث می شود تا دود و گازهای سمی ناشی از احتراق براحتی و حتی از طریق دودکش‌های افقی نیز تخلیه شوند.
پکیج‌های دیواری و زمینی از یک یا دو مبدل حرارتی بهره می برند؛ برخی از پکیج‌ها تک مبدل و برخی دیگر دو یا سه مبدل می باشند و با توجه به نیاز پروژه کارایی متفاوتی دارند. (پکیج‌های دومبدل از دو مبدل حرارتی بهره می برند که یکی از این مبدل‌ها برای تأمین آبگرم مصرفی و دیگری برای ایجاد گرمایش لازم رادیاتورها به کار می رود)
پکیج‌ ایران رادیاتور، پکیج‌ بوتان، پکیج‌های شوفاژکار، پکیج‌های لورچ، Baxi، گرم ایران و… طبق آخرین استانداردها و فناوری‌های روز دنیا در ایران تولید می شوند و از محصولات خارجی با کیفیت در این زمینه می توان به پکیج‌های وایلانت، پکیج‌های آریستون، پکیج‌های بوش و… اشاره نمود.

رادیاتور پنلی:
رادیاتورهای پنلی نوع دیگری از رادیاتورها هستند که به صورت یکپارچه در طول های متفاوت تولید می شوند. این رادیاتورها خود زیرمجموعه رادیاتورهای فولادی به حساب می آیند و گرما را به طور یکنواخت منتقل می نمایند.
رادیاتورهای پنلی علاوه بر ظرافت و توزیع یکنواخت گرما، با انواع دکوراسیون‌ها همخوانی و از هر دو طرف قابلیت نصب دارند. اما باید توجه داشت که به دلیل جنس فولادی این رادیاتورها، امکان زنگ زدگی و سوراخ شدن آن‌ها در بلند مدت، خصوصا در محیط‌های مرطوب زیاد است.
رادیاتورهای آلومینیومی، فولادی و پنلی، در دو مورد وجه اشتراک دارند؛ اول اینکه نیاز به نصب توسط نصاب و همچنین نیاز به پکیج یا تاسیسات موتورخانه مرکزی برای تأمین گرمایش آب گرم درون آن‌ها، وجوه اشتراک این رادیاتورهاست.
با این حال رادیاتورهای برقی، این مشکلات را حل نموده اند، به طوری که تنها با وارد کردن دوشاخه این محصولات به پریز برق، می توانید از گرمای مطبوع آن‌ها لذت ببرید.
رادیاتور یا شوفاژ برقی
رادیاتورهای برقی در ظرفیت‌ها و ظاهر متفاوت تولید می شوند؛ استفاده از این رادیاتورها در مناطقی که کمبود سوخت‌های فسیلی مثل گاز و گازوئیل وجود دارد، می تواند راهکار مناسبی باشد.
رادیاتور برقی هم با ظاهری زیبا که با سلیقه کاربران و مصرف کنندگان همخوانی داشته باشد و هم با طراحی‌های مدرن و فوق العاده شیک تولید و عرضه می شود، از این رو مصرف کننده می تواند بر اساس دکوراسیون منزل خود، بهترین انتخاب را داشته باشد.
هیتر گازی
هیترهای گازی می توانند در 3 نوع فن دار، بدون فن و هیتر تابشی تولید و عرضه شوند، همچنین تولید هیترها در ظرفیت‌های مختلف باعث شده تا برخی از هیترها کاربری خانگی و برخی دیگر کاربری صنعتی داشته باشند.
همانطور که گفته شد، هیترهای گازی در ظرفیت‌های متفاوتی تولید می شوند، به همین دلیل می توان از آن‌ها در فضاهای مختلف استفاده کرد. برخی از این هیترها کاربرد خانگی دارند و برخی دیگر را می توان در فضاهای صنعتی بزرگ و دارای متراژ بالا استفاده کرد.
هیترهای صنعتی معمولا در محیط‌ های بزرگ صنعتی و کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرند و گرمای بسیار زیادی تولید می کنند. همچنین نوع خانگی هیترها با تولید گرمای مطبوع و با دارا بودن ظاهری شیک، گرمابخش محیط سکونت مصرف کنندگان می باشد. این هیترها با سوخت گاز طبیعی یا شهری کار می کنند؛ برخی دیگر از انواع هیترها با برق، گازوئیل و یا حتی نفت سفید کار می‎کنند.

یونیت هیتر آب گرم، بخار
وظیفه ایجاد گرمایش در سالن‌هایی که دارای تاسیسات موتورخانه مرکزی هستند بر عهده یونیت هیترهاست.
یونیت هیتر وظیفه تولید گرمای لازم در سالن‌های کارخانه‌ها، فروشگاه‌های بزرگ و … را بر عهده دارد. این تجهیزات گرمایشی در انواع یونیت هیتر آبگرم و یونیت هیتر بخار و به صورت دیواری، سقفی و صنعتی تولید و عرضه می‌شوند.
یونیت هیتر دارای مزایایی است که آن‌ را از رادیاتورها متفاوت می سازند.
یونیت هیتر به دلیل دارا بودن فن هوادهی دارای قدرت حرارتی خیلی بالاست؛ این قدرت حرارتی بالا کمک می کند تا توزیع گرما در محیط‌های بزرگ و حتی با ارتفاع سقف بلند نیز به صورت یکنواخت صورت بگیرد.
همچنین یونیت هیترهای سقفی و دیواری فضای مفید بسیار کمتری نسبت به دیگر تجهیزات گرمایشی اشغال می کنند.
یونیت هیترها قابلیت پرتاب باد به صورت عمودی و افقی را دارا می باشند و از سرعت بالایی در گرم کردن محیط مورد نظر برخوردارند.
یونیت هیتر دماتجهیز، یونیت هیتر ساران، یونیت هیتر ساراول و یونیت هیتر صباآفرین، از معروف ترین برندهای یونیت هیتر موجود در ایران می‌‌باشند.

مبدل حرارتی:
مبدل های حرارتی یکی از پرمصرف ترین تجهیزات در صنعت و تأسیسات حرارتی بوده که نقش اصلی در تبادل حرارت ایفا می کند. وظیفه مبدل حرارتی، تبادل دما بین دو سیال است که این سیال‌ها معمولا، آب، روغن، گاز و یا حتی هوا هستند.
مبدل‌های حرارتی معمولا در سه نوع مبدل حرارتی پوسته و لوله، مبدل حرارتی صفحه ای و مبدل حرارتی پره ای تولید می شوند.

منبع آبگرم کویلی و دوجداره:
منبع آبگرم کویلی و دوجداره بمنظور تأمین آب گرم مصرفی و بهداشتی در موتورخانه های مرکزی نصب می‌گردند و عملکرد آنها به شرح زیر می‌باشد.
• منبع کویلی آبگرم بصورت افقی و ایستاده تولید شده و دارای کویل (دسته ای از لوله های مسی به شکل حرف U انگلیسی) می‌باشد. آب گرم سیستم گرمایشی درون کویل منبع کویلی جریان می‌یابد، سپس حرارت آب گرم از طریق جداره لوله های مسی به آب درون منبع منتقل شده و باعث گرم شدن آب مصرفی بهداشتی می‌گردد.
• منبع دوجداره آبگرم بصورت افقی در موتورخانه نصب شده و دارای دو جداره مجزا می‌باشد. جداره اول درواقع بدنه مخزن اصلی است که توسط جداره ای دیگر احاطه شده است. آب سیستم گرمایشی بین دوجداره گردش کرده و باعث گرم شدن جداره داخلی می‌گردد و نهایتاً به گرم شدن آب مصرفی درون منبع می‌انجامد
یونیت هیتر آب گرم، بخار
وظیفه ایجاد گرمایش در سالن‌هایی که دارای تاسیسات موتورخانه مرکزی هستند بر عهده یونیت هیترهاست.
یونیت هیتر وظیفه تولید گرمای لازم در سالن‌های کارخانه‌ها، فروشگاه‌های بزرگ و … را بر عهده دارد. این تجهیزات گرمایشی در انواع یونیت هیتر آبگرم و یونیت هیتر بخار و به صورت دیواری، سقفی و صنعتی تولید و عرضه می‌شوند.
یونیت هیتر دارای مزایایی است که آن‌ را از رادیاتورها متفاوت می سازند.
یونیت هیتر به دلیل دارا بودن فن هوادهی دارای قدرت حرارتی خیلی بالاست؛ این قدرت حرارتی بالا کمک می کند تا توزیع گرما در محیط‌های بزرگ و حتی با ارتفاع سقف بلند نیز به صورت یکنواخت صورت بگیرد.
همچنین یونیت هیترهای سقفی و دیواری فضای مفید بسیار کمتری نسبت به دیگر تجهیزات گرمایشی اشغال می کنند.
یونیت هیترها قابلیت پرتاب باد به صورت عمودی و افقی را دارا می باشند و از سرعت بالایی در گرم کردن محیط مورد نظر برخوردارند.
در سایت مرجع و فروشگاهی دماتجهیز انواع تجهیزات تأسیسات گرمایشی ساختمان و موتورخانه از برندهای معتبر و قابل دسترس در بازار تأسیسات ایران، به طور کامل با مناسب ترین قیمت‌ها و امکان ارسال سریع همراه با روش‌های محاسبه و توصیه‌های اجرایی و نصب هریک از آن‌ها ارائه گردیده است.